2022. június 5., vasárnap

Mangós sacher szelet

Hozzávalók

20 dkg étcsokoládé (50 %-os)

25 dkg vaj

15 dkg barnacukor

8 dkg hajdinaliszt

5 tojás

A tetejére: 

20 dkg mangó

1 evőkanál cukor

1 teáskanál zselatinpor

20 dkg étcsokoládé

7 dkg kókuszolaj

Elkészítése: 

A süteményhez az apróra tördelt csokoládét, meg a vajat egy tálban felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött). Az egész tojásokat mixerrel jó habosra, sűrűre felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vajas csokoládét, mixerrel elkeverjük, majd a lisztet is. A masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk (kb 37x28 cm), és 180 fokos sütőben 22-25 percig sütjük. 20 perc után ellenőrizzük többször is, hogy ne száradjon ki. 

Közben a mangót botmixerrel pürésítjük, majd a cukorral, és a zselatinnal felmelegítjük. A langyosra hűlt sütemény tetejére simítjuk egyenletesen. 30 percre hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen. 

Végül a tetejét bevonjuk a kókuszolajjal felolvasztott csokoládéval. Amikor megszilárdult, kockára szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: