2021. március 5., péntek

Lisztmentes diós szelet


Hozzávalók az alaphoz: 

  • 6 tojás, 15 dkg őrölt dió
  • 15 dkg eritrit
  • 5 dkg őrölt zabpehely
  • csipetnyi só

A krémhez: 

  • 20 dkg krémes tehéntúró
  • 12 dkg őrölt zabpehely
  • 8-10 dkg eritrit
  • 4 dl növényi tej (pl mandula)
  • 1 evőkanál rumaroma
  • a díszítéshez: néhány szem egész dió, étcsokoládé

Elkészítése:


  • A sütőt előmeleígtjük 180 fokra. A piskótához a tojásfehérjét az édesítővel meg a sóval kemény habbá verjük (az édesítőt csak akkor adjuk hozzá, amikor a hab már félkemény), majd óvatosan beleforgatjuk a zabpehelyliszttel elkevert őrölt diót is.
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk egyenletesen, és 12-15 percig sütjük. Szúrjunk egy fogvájót a piskótába, és ha nem ragad rá tészta, akkor átsült. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A krémhez a zabpehely lisztet csomómentesre keverjük először egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk az édesítőt, meg a rumot, és lassú tüzön, folyamatosan kavargatva, keményre főzzük. Belekavarjuk a túrót.
  • A piskótát négy egyenlő részre (sávra) vágjuk.
  • Mindenik lapot megenünk krémmel, és egymásra helyezzük.
  • A tetejét, meg az oldalát is bevonjuk, illetve tetszés szerint dióval, és csokoládéforgáccsal díszítjük.

 

Megj: Készíthetjük tehéntejjel is.


Nincsenek megjegyzések: