2019. június 19., szerda

Paradicsomos-krémsajtos csirkemell



Hozzávalók 4 személyre:


  • 50 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg paradicsom
  • 2 zöldhagyma
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • 12 dkg mascarpone krémsajt
  • 12 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 evőkanál vaj
  •  só, őrölt bors
  • oregánó ízlés szerint
Elkészítése: 


  • A húst meg a zöldségeket megmossuk. 
  • Egy nagy serpenyőben vajat hevítünk, és a negyedekre vágott húst mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk. Kiszedjük, és félretesszük. 
  • Az apróra vágott zöldhagymát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. Összeforraljuk, és hozzáadjuk a krémsajtot, meg a túrót, illetve sóval, borssal és egy kevés oregánóval fűszerezzük. 
  • Amikor felfőtt, belerakosgatjuk a húsdarabokat, és további 10 percig pároljuk.

--> Tipp: Rizs, krumpli, vagy tésztaköret illik mellé.

Nincsenek megjegyzések: