2016. november 27., vasárnap

Csicseriborsós szendvicskrém



Egy kevéske maradék csicseriborsóból nagyszerű kencét készítettem, mely nemcsak finom, de nagyon tápláló is. Egy jó reggeli-, vacsora-, vagy tízórsi ötlet :)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 érett avokádó
  • 15 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 5 dkg fetasajt
  • fél kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott menta s petrezselyemzöld
  • citromlé ízlés szerint
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A csicseriborsót leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk.
  • Az avokádót kettévágjuk, a magját kiemeljük, a húsát kanállal egy tálba kikaparjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott fetasajtot, az apróra vágott hagymát, a fűszereket, és az olajat. Villával összetörjük úgy, hogy kissé darabosabb maradjon.
  • Ízlés szerint sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. Kenyérre, teljes kiőrlésű pirítósra kenve reggelire, tízóraira, vacsorára fogyaszthatjuk.
Tipp: Zöldségekkel, salátával, csírával is fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések: