2015. november 10., kedd

Rumos szelet


Nálunk a családban ez az egyik kedvenc sütemény, bár nálunk nemigen van olyan süti, amit ne ennénk szívesen :)

Hozzávalók:

  • 5 tojás, 
  • 18 dkg cukor, 
  • 18 dkg liszt;
A krémhez: 

  • 20 dkg vaj 
  • 20 dkg porcukor 
  • 1 dl rum 
  • 4 evőkanál őrölt dió
  • 2 evőkanál kakaópor


A mázhoz: 

  • 20 dkg porcukor 
  • 5 dkg vaj 
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kakaópor 
  • 3-4 evőkanál házi baracklekvár

Elkészítése: 

  • A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát kis méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük (végezzünk tűpróbát). 
  • Miután kihűlt, a piskóta tetejét levágjuk (kb 2 cm-t), egy tálba morzsoljuk, rummal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a porcukorral kikavart vajat, kakaót, darált diót, és alaposan kikavarjuk. 
  • A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a krémet. 
  • A mázhoz a tejet felforrósítjuk, majd a többi hozzávalót belekavarjuk. Ezután a krémre simítjuk, majd miuátn megdermedt, szeleteljük.

1 megjegyzés:

Sefa Gencal írta...

Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.