2012. szeptember 28., péntek

Mascarponéval töltött csirkemell



Ismét egy gyors és finom töltött csirkemell, melynek a tölteléke nagyon finom akár kenyérre kenve is.
Diétázók elhagyhatják a panírt, helyette a felcsavart húst alufóliába csomagolva, sütőben meg lehet párolni. Úgy is nagyon finom, csak jóval egészségesebb és kalóriaszegényebb.
Húst krumplival fogyasztani a szervezet számára igen megterhelő, ezért legokosabb, ha friss salátával tálaljuk.


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 12 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 evőkanál zöldhagymaszár
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • a panírhoz: 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa
  • kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:

  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd fólia alatt vékonyra klopfoljuk.
  • A hússzeleteket megsózzuk és borsozzuk.
  • A krémsajtot a hozzávalókkal kikavarjuk, majd minden szelet húsra egy-egy evőkanálnyit teszünk.
  • Felcsavarjuk, majd rendre lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Forró, bő zsiradékban szép pirosra sütjük, és petrezselymes krumplival, vagy más körettel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Kati írta...

De jól néz ki:) Csak ne lenne olyan drága az a mascarpone:)