2012. szeptember 23., vasárnap

Gombával töltött csirkemell


A csirkemell rendkívül jól variálható húsféle, és gyorsan elkészíthető. Szinte bármivel megtölthetjük, és fóliában párolva nemcsak ízletes, hanem sokkal egészségesebb is, mint olajban sütve. Ezúttal gombával töltöttem, és vadzsályával ízesítettem, illetve tápláló friss salátával tálaltam. Roppant finom és laktató étel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 3-5 dkg füstölt sajt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vaj, vagy olívaolaj)
  • vadzsálya (vagy kakukkfű)
  • petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd fóliával letakarva vékonyra klopfoljuk.
  • A gombát megmossuk, a szárakat eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk.
  • Zsiradékon lepirítjuk (zsírjára sütjük), közben megborsozzuk, zsályával vagy kakukkfűvel ízesítjük, a végén pedig megsózzuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • A hússzeleteket megsózzuk és borsozzuk, mindenik végére egy-egy kanál gombaragut helyezünk, megszórjuk reszelt sajttal, és felcsavarjuk.
  • A tekercseket egyenként alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megpároljuk.
  • Friss, vegyes salátával fogyasztjuk.
  • A saláta nálam a következő volt: salátalevelek, paprika, paradicsom, zöldhagyma, balzsamecet, aromás olívaolaj, só, frissen őrölt színes bors.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretem az ilyen töltött husikat:)

Jutka írta...

Nagyon szeretem így töltve a csirkemellet, nagyon szépen tálaltad!