Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 20 dkg mogyorókrém
- 15 dkg sótlanerdei mogyoró
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalmú)
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- kevés cukrozatlan kakaópor
- néhány szem erdei mogyoró
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk az olajat, majd a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, meg a sót óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (a tepsi mérete 36x26).
- Megszórjuk a darabokra vagdalt mogyorót, majd 180 fokos sütőben világos színűre sütjük. A sütőből kivéve megkenjük mogyorókrémmel, majd hűlni hagyjuk.
- A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a liszttel, illetve egy kevés hideg tejjel. Ezután a többi tejet hozzáadva, lassú tüzön kavargatjuk, amíg kemény lesz.
- Kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a csokoládét, simára kavarjuk, majd mindkét krémet langyosra hűtjük. Ekkor mindkét részt kikavarunk egy-egy fél margarinnal, krémesre turmixoljuk.
- A piskótára kenjük a sárga krémet, ezt kirakjuk langyos tejbe áztatott keksszel, majd befedjük csokoládés krémmel.
- A tetejét bevonjuk felvert tejszíhnabbal, és megszórjuk kakaóval. Néhány szem mogyoróval díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése