2018. október 14., vasárnap

Kinder bueno szelet




Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 15 dkg sótlanerdei mogyoró
A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalmú)
  • 5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
A tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • kevés cukrozatlan kakaópor
  • néhány szem erdei mogyoró
Elkészítése:

  • A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk az olajat, majd a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, meg a sót óvatosan beleforgatjuk.
  • A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (a tepsi mérete 36x26).
  • Megszórjuk a darabokra vagdalt mogyorót, majd 180 fokos sütőben világos színűre sütjük. A sütőből kivéve megkenjük mogyorókrémmel, majd hűlni hagyjuk.
  • A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a liszttel, illetve egy kevés hideg tejjel. Ezután a többi tejet hozzáadva, lassú tüzön kavargatjuk, amíg kemény lesz.
  • Kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a csokoládét, simára kavarjuk, majd mindkét krémet langyosra hűtjük. Ekkor mindkét részt kikavarunk egy-egy fél margarinnal, krémesre turmixoljuk.
  • A piskótára kenjük a sárga krémet, ezt kirakjuk langyos tejbe áztatott keksszel, majd befedjük csokoládés krémmel.
  • A tetejét bevonjuk felvert tejszíhnabbal, és megszórjuk kakaóval. Néhány szem mogyoróval díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: