2017. január 9., hétfő

Almával sült kolbász almás pürével



Hozzávalók:

  • 4 sütni való sertéskolbász (pikáns)
  • 3 alma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál szárított majoránna
  • 2 teáskanál méz
  • só, őrölt bors
Az almás krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli
  • 2 alma
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:

  • A krumplit meg az almát meghámozzuk. Az alma magházát kivágjuk, és kockára vágjuk a krumplival együtt.
  • Mindkettőt egy fazékba tesszük, vízzel felöntjük és 15 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, áttörjük, és habverővel krémesre kavarjuk, hozzáadva a vajat, a tejet, meg a mustárt. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és lefedve melegen tartjuk.
  • Egy erpenyőben a kolbászt minden oldalán sopogósra sütjük, majd kiszedjük, és félretesszük.
  • Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és 12 szeletre felvágjuk. A hagymát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
  • A serpenyőben olajat hevítünk, megirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk az almát. Megszórjuk majoránnával, mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
  • Beledobjuk a darabokra vágott kolbászt, alaposan összeforgatjuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Almás krumplipürével tálaljuk, forrón.

Nincsenek megjegyzések: