2013. február 17., vasárnap

Meggyes mámor



Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető desszert. Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, de gyümölcs nélkül is készíthetjük. Mindenképp álomfinom!

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 tasak tejszínes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10-15 dkg fagyaztott meggy (vagy más bogyós gyümölcs)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:

  • A pudingot a cukorral tejben sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
  • Belekavarjuk a krémsajtot, a vanília aromát, majd a habbá vert tejszínt.
  • A rumaromával ízesített vízbe szerre belemártjuk a babapiskótákat, és egy tálba sorakoztatjuk.
  • Egy réteg piskótára rásimítjuk a krém felét, és megszórjuk meggyel. Ismét egy sor rumos vízbe mártott piskóta következik, melyre rásimítjuk a maradék krémet.
  • A tetejét megszórjuk kakóporral, és 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy szépen összeálljon.

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Isteni finom, és a legjobb, hogy sütés nélkül. Ez a süti olyan, mint egy Tiramisu változat.:))

Edó írta...

Olyasmi,a babapiskóta meg a mascarpone miatt,másrészt meg nem hasonlít,mert a tiramisu azért más hozzávalókból áll.Ezért kapta a meggyes mámor nevet :)