2013. február 6., szerda

Ínyenc zöldsalátás lepény


Íme egy nagyszerű példa, hogy hogyan lehet kevés hozzávalóból valami igazán finom, ínyenc ételt összedobni. A pirított prosciutto szerintem az egyik legfinomabb pizza- vagy lepény feltét, főleg némi camembert és rukkola társaságában. Az őrölt színes bors (ne sajnáljuk róla!) már csak hab a tortán.
Imádjuk!!


Hozzávalók:

A lepényhez: 

  • 50 dkg liszt 
  • 1 teáskanál cukor 
  • 2 teáskanál só 
  • 4 evőkanál olaj 
  • 2 dl víz 
  • 1 dl tej 
  • 2 dkg élesztő 

A feltéthez: 

  • 10 dkg papírvékony nyers sonka (prosciutto vagy serrano) 
  • 125 g lágy, penészes sajt (camembert) 
  • 3 dkg vaj 
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 4 marék borsmustár saláta (rukkola) 
  • őrölt színes bors

Elkészítése:

  • Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral elkverjük, és konyharuhával letakarva langyos helyre tesszük. 
  • Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő. 
  • Ezután átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. 
  • Enyhén lisztezett felületen egyenként kör alakúra kinyújtjuk, a széleit behajtjuk, kb 1 cm-es peremet készítve. 
  • Megkenjük olvasztott vajjal, és elhelyezzük rajta a sonka- meg a sajtdarabokat. 
  • Megszórjuk színes borssal, 10 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. 
  • Sütés után elrendezzük rajta a friss salátát, és ha szükséges, szórunk még rá borsot.

1 megjegyzés:

Lila Kancsó írta...

Hm, hm... istenien néz ki!
Tuti kipróbálom :))