2013. február 18., hétfő

Burgonyakrémleves levesgyönggyel


Nagyon gyors kategória kétségkívül, percek alatt elkészíthető. Sajnos amennyire finom, annyira kalóriabomba. Néha azért jól jön a családnak, ha csupán néhány perc időnk van főzésre.

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya 
  • 1 fej hagyma 
  • 2 babérlevél 
  • 1,5 dl főzőtejszín 
  • házi ételízesítő 
  • só, bors 
  • kevés olaj 
  • levesgyöngy és reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágva egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, megmosott, és kockára vágott burgonyát, meg a bebérlevelet, és felöntjük kb 1,5 l vízzel. 
  • Borssal ízesítjük, és a krumplit puhára főzzük. 
  • Hozzáadjuk az ételízesítőt, megsózzuk, és a tűzről levéve az egészet összeturmixoljuk. 
  • Visszatesszük a tűzre, és a tejszínnel összeforraljuk. 
  • Forrón, levesgyönggyel, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.
  • Tipp: Citromlével, és egy csipet cukorral pikánsabbá tehetjük.

4 megjegyzés:

simitimi írta...

tárkonnyal is nagyon finom! :)

Edó írta...

Igazad van,tényleg!:)

Jutka írta...

Én is kérek!

Juci írta...

Ez egy jó tipp turmixolni, én ezt a levest ecettel savanyítom és persze a cukrot sem hagyom ki belőle.Finom!!